keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Vettä ja ruokaremontti

Hellurei ja hellät tunteet!

Ruoka-asiaa tällä kertaa! Yleensä syön melko terveellisesti ja monipuolisesti, mutta nyt ajattelin pistää syömiseeni kunnon tolkun. Pääsin jumppaan eilen pitkästä aikaa (tästä se taas lähtee!)  ja H:kin on alkanut taas tauon jälkeen käymään salilla, joten päätin alkaa tekemään meille liikkujille kunnon ravitsevaa ruokaa, heh! Voisinkin vaikka kuvata viikon ajan mitä syön. Jos muistan. Ja jos saan kivoja kuvia. Mitään monen tunnin kokkailuja en harrasta vaikka ruuan laitosta ja leipomisesta pidänkin. Yritän siis tehdä perushelppoa normiruokaa, mutta niin että fitness ei mee piloille, hehheh. Tässä tämpänpäiväistä safkaa. Broilerin rintafileetä, pinaattia, täysjyväpastaa ja kurkkuu ja tomatoo. H tykkäs kans ja lähti salille tämän voimalla.


Ja se osti meille kauppareissulla sheikkerit :D Jotain proteiinimömmöjäkin on vissiin tulossa postissa lähiaikoina, jee!



Luin siis kirjan "Ranskattaret eivät liho" ja suosittelen kaikkia lukemaan sen! Pääpointsit oli siis runsas vedenjuonti, kaikkea saa syödä mutta kohtuudella ja arkiliikunnan hyötyä ei kannata väheksyä. Ei siis mikään dieettikirja vaan enemmänkin sellainen elämästä nauttimiskirja :) Ranskalaisnaiset inhoavat kuntoilua, kahviloita leivoksineen on joka nurkalla, viiniä juodaan niinku joka välissä, ja silti he pysyvät hoikkina. Miten? Lukekaa tuo kirja! :) Itse kyllä nautin treenailusta ja poiminkin kirjasta itselleni sopivia juttuja, esimerkiksi tuon veden juonnin, joka jää monesti ainakin mulla ihan liian vähäiseksi.


Olen juonut nyt kolme päivää vettä ihan tarkoituksella paljon. Ja toivon, että tämä tapa jää päälle. Töissä täytän aamulla litran pullon vedellä ja juon sen työpäivän aikana. Sama juttu kotona, että joisin edes vähintään 2 litraa päivässä. Treenipäivänä sitä meneekin sitten enemmän. Ja mulla on jo nyt jotenkin ihan erilainen (ja kevyt!) olo kun muutaman päivän on juonut kunnolla vettä! Lämpimissä maissa saisi juoda sen 4 litraakin, mutta tiesittekö että myös pakkasilla ihminen tarvitsee enemmän vettä?

Nyt mä meen ruokkimaan noi mun karvaiset ystävät ja sanon, että hyvää yötä maailma. Peace!



Ei kommentteja: