perjantai 15. helmikuuta 2013

Ystävyyskakku Hermanni

Ja taas kaksi päivitystä samana päivänä, oho!

H meni tänään iltavuoroon ja tekee yövuoron siihen putkeen ja siitä sitten taas iltavuoroon. Ja koska mä menen huomenna aamulla töihin, me nähtiin viimeksi tänä aamuna ja seuraavan kerran huomenna myöhään illalla. Ihan outoa. Onneksi on sentäs koira täällä kaverina yöllä.

                                                                          Raksu

Oletteko kuulleet ystävyyskakku Hermannista? Kuulostaa ehkä omituiselle, että yhtä kuivakakkua tehdään VIIKON AJAN mutta mun oli pakko kokeilla.

Pidin siis Hermannista viikon huolta ja ystävänpäivänä oli aika lahjoittaa Hermannista osa eteenpäin kolmelle mulle tyypille. 8. päivän kohdalla eli tänään annoin Hermannille viimeisen kerran ruokaa ja paistoin sen.Tälläinen siitä sitten tuli. Hermannin voi saada vain ystävältä lahjaksi, mutta jos haluaa, Hermannin juuren voi tehdä itsekin 4. päivän annoksilla ja alkaa hoitamaan Hermannia 1. päivän kohdalta. Itse laitoin rusinoiden ja pähkinöiden tilalle 200g pähkinäsuklaata. Aika hauska idea tää Hermanni! :) Toivottavasti lahjoittamani Hermannit voivat hyvin ;)

Koko kakusta en ottanut kuvaa, koska se ei ehkä irronnut ihan niin hyvin vuuasta kuin olisi ehkä voinut.

Välillä mietin, et onko mitään järkeä tehdä yhtä kakkua viikon ajan, mutta tää oli kyllä ehdottamasti paras ja mehevin kuivakakku, jonka olen tehnyt!

Tässä ohje ja hoito-ohjeet Hermanniin. Kopsasin MyllynParas- nettisivuilta. Muutin rusinat ja pähkinät pähkinäsuklaaksi.

1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5dlsokeria
2,5dlmaitoa
2,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5dlsokeria
150gpehmeää margariinia
3munaa
1tlsuolaa
2tlleivinjauhetta
3,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
200gpähkinäsuklaata
2tlkanelia

Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.

Tämän päivän ruoka koostui tälläisistä aineksista.

Heh, ja taas kanaa! Ehkä huomenna sitten vaihteeksi jotain muuta! Kokeilin ensimmäistä kertaa tuota quinoaa. Ei nyt todellakaan mitään ihmeellistä. Maustaa saa hyvin, koska eihän se maistu juuri miltään. Oli silti kummankin mielestä ihan ok.
Ja tälläistä siitä sitten tuli.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja: